Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Безплатни очни прегледи в Сливен на 7 юли за деца и възрастни над 50 години

28 юни 2021 09:26, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 354
Zrenie_kampaniq

Сливен се включва в Националната скринингова кампания за безплатни очни прегледи „Зрението е всичко! Прегледай се!“ на Български лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България. На 7 юли от 9 до 16 часа в зала „Сливен“ ще се извършват прегледи на деца и възрастни над 50 години, които предварително са се записали на тел. 044/ 611 124. Записването ще бъде от 8 до 10,30 всеки ден до запълване на графика. При записването се предоставя информация за имената и годините.

 

Инициативата цели да спомогне за диагностиката на най-честите социално-значими очни заболявания, да популяризира същественото значение на профилактичните прегледи и да информира обществото за важната роля на грижата на очното здраве.

Мобилният очен кабинет на „Зрението е всичко! Прегледай се!“ започна тримесечното си пътуване в различни градове на страната на 10-ти май, а кампанията ще продължи до 16-ти юли 2021 г. Офталмолози ще консултират безплатно деца и възрастни хора в различните градове в страната от 9 до 16 ч.