Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ГЕРБ – Сливен дари икона за храмовия празник на село Мечкарево

29 юни 2021 13:19, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 2 години, брой четения: 766
-------

На Петровден, с празнична света литургия в храм "Свети апостоли Петър и Павел" в село Мечкарево, беше отбелязан празникът на църквата в селото.

„Храм "Свети апостоли Петър и Павел" в село Мечкарево бе официално открит на 28 август 2016 г. Това даде възможност на християните в нашето населено място да бъдат по-силни и уверени в Божията подкрепа. Пожелавам на всички да са живи и здрави, и Бог да ни пази", каза кметът на село Мечкарево Георги Стоянов. Той припомни, че изграждането на храма е започнало през 2006 г. като за 10-те години на градеж са вложени над 200 хиляди лева. Църквата е била построена основно с помощта на дарители. Кметът на Мечкарево изрази благодарност към спонсорите, Дирекция "Вероизповедания" към Министерски съвет, Община Сливен, ПП ГЕРБ и жителите на Мечкарево. Един от основните дарители е земеделският производител Петър Байчев, който е от село Мечкарево.

По случай храмовия празник, ГЕРБ – Сливен дари икона на Св. Богородица.

Гости на събитието бяха кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ – СДС, кметът на община Сливен Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, общински съветници от ГЕРБ, кметове на населени места, жители и гости на Мечкарево.

Снимки

---------------------