Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Можем ли да спечелим пари от залози на Европейско и Световно първенство

02 юли 2021 14:22, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 2 години, брой четения: 508
Футболни прогнози

Европейското първенство е форум, който се гледа от цял свят. Без съмнение именно то и Световното са най - гледаните футболни събития изобщо в света, тъй като те се провеждат през 4 години и са само за 1 месец, докато клубните първенства и турнири са всяка година с кратки почивки от по 2-3 месеца, така че разликата е огромна. В този ред на мисли изниква големият въпрос дали има как да победиш букмейкърите на мачове, които на практика се анализират от хиляди хора и информацията е максимално подробна?

 

Фактори, които букмейкърите няма как да предвидят

Простичкият отговор е “да” като зад този отговор стоят два ключови фактора и те са времето и психологическата нагласа. Времето от гледна точка първо на това, че всичко става за значително ограничен период от време. Ако стигнеш до финал, играеш 7 мача за 1 месец.

Времето и от гледна точка на това, че националните отбори нямат нищо общо с клубните и там тактиката, обиграването, нагласата към стила на игра на селекционера и всякакви подобни елементи, които си важат за клубните отбори, тук не са толкова ясно изразени поради простата причина, че тези играчи и тези отбори играят много по - рядко през годината. Например, преди Евро 2020 повечето тимове за половин година си изиграли не повече от 5-6 мача, половината от които приятелски, затова и често ще видим отбори с повече индивидуална класа да печелят мачове именно благодарение на нея.

 

Психологическата нагласа също не бива да се подценява изобщо. Тук мотивацията и влиянието на емоциите към играчите са много по - големи, отколкото в редовните сезони, просто защото имат прекалено тежък товар на раменете образно казано и има много какво да се губи. Един национален футболист средно има възможността да играе на не повече от 3 Световни или 3 европейски. И това само ако отборът му се класира и той не е контузен или няма други фактори, които да му попречат да попадне в състава точно за този един месец. Добавете и това, че не е лесно да се пребориш за титулярната позиция.

Отговорността е огромна

Всичко това прави всяка минута на подобен форум изключително ценна и изключително отговорна, затова и тук можем да правим прогнозите през съвсем различна призма спрямо правенето на прогнози за мачове в редовния сезон. Освен това за този един месец няма дългосрочна стратегия, защото мачовете са много малко. Съответно много често някои играчи се представят страхотно на такива турнири, но в клубните си отбори не, тъй като страстта е огромна и чувството да представяш родината си на най - големите събития са прекалено силни.

 

Разбира се, много важно е да се разделят на две груповата фаза и елиминационната фаза, защото при едната 3те мача се играят заедно и на практика там се правят сметки и нагласата е съвсем различна. В елиминационната фаза отборите вече са изиграли няколко двубоя и на практика могат да си вземат необходимите поуки, а и там вече нямаш право на сметки и грешки.

Връщайки се на тези два фактора стигаме до букмейкърите, които, каквито и статистики да правят, няма как да предвидят точно тези елементи, поради простата причина, че това не може да се изчисли.

Съответно е по - лесно да се прогнозира дадено събитие дори и да не се намери стойност в коефициента, което абсолютно не важи за всички останали лиги и турнири на клубно ниво, защото нюхът и реалното следене на мачовете имат много по - сериозно влияние от обикновени ситуации и дори не е нужно да се взимат предвид кой знае колко статистики.

Това може лесно да се провери дори с най - елементарната сметка ако питате хора, които залагат дали са на печалба от залози в редовния сезон на клубни отбори и същият въпрос за залози от Европейско и световно. Ние от Бетинум вече проведохме такава анкета и отговорът “Да” много по - често срещан именно за големите национални форуми.

 

Снимки

Футболни прогнозиФутболни прогнози betinum.com