Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

171 816 са избирателите в област Сливен

10 юли 2021 14:31, Росица Николова (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 423
izbori

Избирателите за предстоящите избори за Народно събрание са 171 816 в област Сливен, съобщиха от областната администрация. От тях 109 068 са гражданите с право на глас в община Сливен. В община Нова Загора са 32 124. В община Котел – 18 896, а в община Твърдица – 11 728 души.

 

Разкритите изборни секции са 299.

 

187 от тях са в община Сливен. Сред тях са секциите в Дома за стари хора, три секции ще има в лечебни заведения – МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, МБАЛ „Хаджи Димитър“ и МБАЛ – Сливен към ВМА. И на тези парламентарни избори е разкрита секция в женския затвор, като в нея ще могат да гласуват задържани в затвора жени без влязла в сила присъда и задържаните в следствения арест мъже. Към общия брой на сливенските секции се добавя и една подвижна.

 

В община Нова Загора секциите са 63, като една от тях е в Дома за стари хора в новозагорското село Баня. В общините Котел и Твърдица секциите съответно са 30 и 19.

 

В 248 секции ще се гласува само машинно. В 7 секции в област Сливен ще има по две машини за гласуване: в котленското село Тича, в твърдишкото Бяла паланка, в сливенските села Камен и Чинтулово и в три секции в Сливен, съобщиха от Районната избирателна комисия.

 

Изборният ден на 11 юли започва в 7,00 часа и приключва в 20,00 часа.

 

Информация за избирателната активност в хода на гласуването ще бъде обобщавана четири часа след началото и четири часа преди приключване на изборния ден.