Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинската комисия по безопасност на движението и транспорт по пътищата проведе заседание

15 юли 2021 13:43, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 457
Zasedanie

Да стартират периодични полицейски проверки за движение на тежкотоварни автомобили над 10 т. по новоизградения бул. „Хаджи Димитър“, реши на днешното си заседание Общинската комисия по безопасност на движението и транспорт по пътищата. Сред мотивите за това от комисията изтъкнаха нарушаване целостта на пътната настилка и създаване предпоставки за произшествия, както и постъпили сигнали от живущите в района. Проверки ще бъдат извършвани и за неправилно паркиране по тротоарното пространство по протежението на бул. „Панайот Хитов“.

Сред приетите точки от дневния ред на заседанието бяха още промяна на движението за автомобили в участъка от кръговото кръстовище на „Розова градина“ в посока бул. „Христо Ботев“. За целта ще бъдат премахнати две паркоместа по пътното платно на булеварда и ще бъде поставен пътен знак, забраняващ паркирането.

По едно от предложенията, свързано с монтиране на изкуствени неравности в село Блатец, от комисията се обединиха първоначално да бъде извършено обследване на място от експерти на Община Сливен, служители на Районно управление-Сливен и кметът на селото. Решението от обследването ще бъде обсъдено на следващо заседание на комисията.

Беше разгледано и предложение за поетапно поставяне на табели, сигнализиращи за жилищна зона в различни части на града, което да се планира при финансова възможност. Предвижда се табелите да бъдат поставени на обходите към кварталите „Сини камъни“, „Дружба“ и „Българка“ с цел намаляване на скоростта и като превенция за пътни произшествия и инциденти.

В хода на дискусията бяха отправени и препоръки към представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ за поставянето на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация на новото кръгово кръстовище на разклона за село Тополчане. От комисията припомниха, че вече е изпратено становище по казуса от страна на Община Сливен до агенцията.

Снимки

Zasedanie