Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първа Копка на обект „Изграждане и реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа и съпътстващите ги съоръжения в кв. Речица"

16 юли 2021 08:40, ВиК - Сливен
Излъчване: ВиК-Сливен преди 2 години, брой четения: 457
"ВиК-Сливен" ООД

На 20.07.2021 г. от 12.00 ч. в гр. Сливен, кв. Речица, ул. Тодор Асенов № 31- ще се състои церемония по Първа Копка на обект „Изграждане и реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа и съпътстващите ги съоръжения в кв. Речица, Агломерация Сливен“.

„Водоснабдяване и Канализация - Сливен“ ООД е в процес на изпълнение на проект № BG16M1OP002-1.016-0008 „Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособената територия на „Водоснабдяване и Канализация - Сливен“ ООД“. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, чрез Европейския съюз и Кохезионния фонд, по процедура № BG16M1OP002-1.016 “Изграждане на ВиК инфраструктура“.

 

Проектът включва дейности по рехабилитация, ремонт и изграждане на 58,2 км. водопроводна мрежа и 44,8 км. канализационна мрежа. Ще бъдат реконструирани пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) – Сливен и ПСОВ – Нова Загора. Предвидено е и разширение на съществуващата система за контрол, управление и събиране на данни (СКАДА), и изграждане и внедряване на географска информационна система, с които ще се осъществява контрол и управление на ВиК инфраструктурата.

 

Церемонията ще бъде открита от инж. Севдалин Рашев - управител на „ВиК – Сливен“. Официални гости на събитието ще бъдат г-н Минчо Афузов - областен управител и г-н Стефан Радев- кмет на Община Сливен.

На церемонията ще присъства и представител на изпълнителя „Кристална вода“ АД и инж. Петя Ангелова - представител на изпълнителя ДЗЗД "СС Надзор".