» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Експерти от ИАНМСП ще консултират фирмите от областта два пъти в месеца

17 January 2011 10:42,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1142
снимка

На 20 януари 2011 г. от 10.30 ч. до 15.00 ч. в областна администрация Сливен експерти от Териториално звено – Бургас на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия /ИАНСМП/ ще предоставят информация и консултации на настоящи и потенциални кандидати и бенефициенти по ОП „Конкурентноспособност”.

Инициативата е пилотна и се осъществява по предложение на областния управител г-н Марин Кавръков. Идеята беше обсъдена с г-жа Мария Велкова – изпълнителен директор на ИАНМСП, по време на информационния ден по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013 г., който се проведе на 15.11.2010 г. в областна администрация Сливен.

Два пъти месечно - на 10-то и 20-то число, експертите на ТЗ – Бургас ще бъдат в сградата на областна администрация Сливен. В случай, че някоя от посочените дати е почивен ден, те ще посещават Сливен в първия работен ден, следващ почивния такъв. Експертите ще предоставят информация и консултации относно актуалните и бъдещи процедури за предоставяне на безвъзмездна помощ, както и ще подкрепят бенефициентите в процеса на подготовка и изпълнение на техните проектни предложения.

Въпроси могат да бъдат поставяни предварително на телефон 056/581 610 (Савина Костадинова) и 056/581 514 (Бояна Гецова).

Инициативата е продиктувана от необходимостта да се преодолее ниската активност на бизнеса от област Сливен в усвояването на средства по ОП „Конкурентноспособност”. Вероятната причина за това би могла да се търси в липсата на достъп до необходимата информация относно възможностите за безвъзмездно финансиране по програмата. Това даде повод на областния управител да предприеме действия за създаване на предпоставки за повишаване информираността и активността на бизнеса и организациите от област Сливен.

В момента са отворени няколко покани за проекти по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013 г. Пълният пакет документи, Насоките за кандидатстване по процедурите и сроковете са публикувани на следните интернет адреси: www.opcompetitiveness.bg и www.ibsme.org, както и на Единния информационен портал за обща информация за управлението на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в Република България: www.eufunds.bg.

Приканват се фирмите и други заинтересовани страни от област Сливен да търсят редовно информация и съветите на експертите от ИАНСМП в горепосочените дни от месеца. Редовна информация за посещенията им в областна администрация Сливен ще бъде публикувана на интернет страницата на администрацията: www.sliven.government.bg.