Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Експерти от ИАНМСП ще консултират фирмите от областта два пъти в месеца

17 януари 2011 10:42,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1143
снимка

На 20 януари 2011 г. от 10.30 ч. до 15.00 ч. в областна администрация Сливен експерти от Териториално звено – Бургас на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия /ИАНСМП/ ще предоставят информация и консултации на настоящи и потенциални кандидати и бенефициенти по ОП „Конкурентноспособност”.

Инициативата е пилотна и се осъществява по предложение на областния управител г-н Марин Кавръков. Идеята беше обсъдена с г-жа Мария Велкова – изпълнителен директор на ИАНМСП, по време на информационния ден по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013 г., който се проведе на 15.11.2010 г. в областна администрация Сливен.

Два пъти месечно - на 10-то и 20-то число, експертите на ТЗ – Бургас ще бъдат в сградата на областна администрация Сливен. В случай, че някоя от посочените дати е почивен ден, те ще посещават Сливен в първия работен ден, следващ почивния такъв. Експертите ще предоставят информация и консултации относно актуалните и бъдещи процедури за предоставяне на безвъзмездна помощ, както и ще подкрепят бенефициентите в процеса на подготовка и изпълнение на техните проектни предложения.

Въпроси могат да бъдат поставяни предварително на телефон 056/581 610 (Савина Костадинова) и 056/581 514 (Бояна Гецова).

Инициативата е продиктувана от необходимостта да се преодолее ниската активност на бизнеса от област Сливен в усвояването на средства по ОП „Конкурентноспособност”. Вероятната причина за това би могла да се търси в липсата на достъп до необходимата информация относно възможностите за безвъзмездно финансиране по програмата. Това даде повод на областния управител да предприеме действия за създаване на предпоставки за повишаване информираността и активността на бизнеса и организациите от област Сливен.

В момента са отворени няколко покани за проекти по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013 г. Пълният пакет документи, Насоките за кандидатстване по процедурите и сроковете са публикувани на следните интернет адреси: www.opcompetitiveness.bg и www.ibsme.org, както и на Единния информационен портал за обща информация за управлението на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в Република България: www.eufunds.bg.

Приканват се фирмите и други заинтересовани страни от област Сливен да търсят редовно информация и съветите на експертите от ИАНСМП в горепосочените дни от месеца. Редовна информация за посещенията им в областна администрация Сливен ще бъде публикувана на интернет страницата на администрацията: www.sliven.government.bg.