Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Всеки трети новорегистриран случай на коронавирус в България е на "Делта" вариант според главния държавен здравен инспектор

21 юли 2021 15:54, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 2 седмици, брой четения: 133
Ангел Кунчев

Всеки трети новорегистриран случай на коронавирус в България е на "Делта" вариант, каза пред журналисти главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Очевидно е, че спадът на броя на новозаразените спря, посочи той. По думите му до края на юли ще има спокойна обстановка, след което ще се види ускоряване, което се вижда и в други държави. В отделни европейски страни заболяемостта е в изключително широки граници. Разликата в момента между случаите на COVID-19 в България и във Великобритания е 108 пъти, добави още Кунчев.

Той отново изрази личното си мнение, че работещите с пациенти или извършващите социални дейности, трябва да се ваксинират, тъй като те могат да бъдат риск за пациентите си. В около 10 европейски държави това вече се случи. Дали това ще се случи е въпрос на преценка от страна на специалистите и на ръководството на Министерството на здравеопазването. Търсим баланс да осигурим максимална защита на общественото здраве, добави той.

Ако тръгне нова вълна на вируса, засягаща ниските възрастови групи, ще има по-голям интерес към ваксинацията, допълни Кунчев. Добре е да се обмисли как да отпаднат някои ограничения за ваксинираните, добави още той.

Източник: БТА