Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Помирителна среща между лекари от „Пирогов“ и здравния министър

21 юли 2021 16:36, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 2 седмици, брой четения: 130
Иван Маджаров

След създалото се напрежение последните седмици около "Пирогов" лекари от болницата в присъствието на БЛС се срещнаха със здравния министър в служебното правителство д-р Стойчо Кацаров. На брифинг пред медиите шефът на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров заяви, че са се провели продължителни разговори поради деликатната ситуация.

"Благодаря на министър Кацаров и на колегите от Пирогов, крайно време беше да направим тази среща, за да намалим напрежението. На всички ви е ясно, че почти 99% от нещата, които се изговориха в публичното пространство, практически не отговарят на истината, те по-скоро опетняват името на едната и другата страна", допълни д-р Маджаров.

Директорът на Българския лекарски съюз каза и какво са се разбрали страните:

"Първо, изказват съжаление и двете страни за разменените нелицеприятни реплики, които доведоха до това напрежение; Второ, установените административни нарушения от НЗОК ще бъдат разгледани от компетентните органи; Трето, имаме доверие на всички лекари от Пирогов, имали сме и продължаваме да имаме, а също така се обединяваме и около факта, че е необходима здравна реформа, която да намали възможността за такива недоразумения".

Д-р Камен Данов от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", заяви, че лекарите са удовлетворени от това, че отпаднаха съмненията, които бяха лансирани за някакви нарочни злоупотреби.

„Съгласихме се, че не бива да има такъв тон, да се слиза до такова ниво и да има такива обвинения, които излизат извън добрия тон. Представителите от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ще занесем тези четири точки, по които постигнахме съгласие, на колегите е болницата“, допълни той.

Д-р Данов заяви още, че е предложил на служебния здравен министър да се направи цялостна промяна в системата на клиничните пътеки. Той подчерта, че цялата система има нужда от реформа.

"Усетихме обида в лекарите от Пирогов, затова и направихме тази среща. Не трябва да има съмнение, че лекарите трябва да си вършат работата и не да ги оценяваме ние, а пациентите. Хората трябва да имат доверие в тях и за нас това е достатъчно", заявиха от своя страна от Здравното министерство.

Източник: https://dariknews.bg/
Снимка: NOVA