Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Мая Манолова: Няма да подкрепим управление с участието на ГЕРБ и ДПС

22 юли 2021 11:52, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 2 седмици, брой четения: 72
Мая Манолова

От „Изправи се БГ! Ние идваме“ настояхват за публични преговори по подкрепата за сформиране на правителство, както и техните приоритети да намерят място в програмата на следващия кабинет. Те вече имат писмена покана от „Има такъв народ“, относно сформирането на правителство, неговият персонален състав и програма. Новината беше съобщена от председателя на ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме" Мая Манолова пред журналисти в кулоарите на парламента.

"Ние казахме ясно, че ангажимента, който сме поели за вдигане на доходите, преизчисляване на пенсиите, за подкрепата на младите родители и децата, че тези ангажименти трябва да намерят място в програмата на следващото управление", коментира тя.

"Ще настояваме преизчисляването на пенсиите да се случи веднага – не пенсионерите да чакат 1 януари, 1 юли. Хората трябва да усетят промяната по джоба си, а пенсионерите имат от подкрепа. Пари в бюджета има – прихода над 1 млрд. лева. Тези пари трябва да бъдат насочени веднага към българските пенсионери. Решение за преизчисляване на пенсиите може да влезе в сила примерно още от първи октомври", заяви още Манолова.

"Ще настояваме ревизията на предишното управление да продължи и за съдебна реформа, което е общ ангажимент с партиите на протеста - „Демократична България“ и „Има такъв народ“, което да върне у гражданите чувството за справедливост и да ограничи неограничената власт на главния прокурор. Ние не желаем постове и позиции, не желаем да участваме в парцелиране на властта. Ще чуем и за персоналния състав, програмата е важна, но е още по-важно и какви хора ще я изпълняват. Ние вече сме внесли законопроект за преизчисляване на пенсиите. Затова са разговорите, за да се изчистят спорните моменти. Тук ще се носи политическа и морална отговорност за неизпълнени ангажименти, които са били поети", посочи тя.

Няма да подкрепим управление с участието на ГЕРБ и ДПС, отсече Манолова.

Източник: https://dariknews.bg/
Снимка: БТА