Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Влизат в сила нови временни противоепидемични мерки за пристигащите от чужбина

28 юли 2021 16:54, Росица Николова (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 2 месеца, брой четения: 147
тест

Със заповед № РД-01-627/27.07.2021г. на министъра на здравеопазването, считано от четвъртък, 29 юли 2021г., влизат нови временни противоепидемични мерки относно влизане на лица, пристигащи от други държави, на територията на Република България.

 

Българските граждани, лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членовете на техните семейства, гражданите на ЕС и ЕИП и др., пристигащи от държава, попадаща в червената зона, се допускат в страната при представяне на:

 

1. валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или на аналогичен документ, съдържащ същите данни;

 

2. отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в България PCR тест, удостоверен чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или на аналогичен документ, съдържащ същите данни.

 

Граждани на ЕС, на ЕИП, Конфедерация Швейцария и членове на техните семейства, пристигащи от държава в червената зона, които не представят валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или аналогичен документ, съдържащ същите данни, се допускат на територията на страната при представяне на отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест, удостоверен чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или на аналогичен документ, съдържащ същите данни и се поставят под 10-дневна карантина.

 

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членовете на техните семейства, които не представят валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или аналогичен документ, съдържащ същите данни, както и отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест, се допускат в страната и се поставят под 10-дневна карантина.

 

С пълния текст на заповед № РД-01-627/27.07.2021 г. можете да се запознаете чрез прикачения линк:

 

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/07/27/zapoved_rd-01-627.pdf