Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

България върви към трети предсрочни избори

02 август 2021 17:32, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 216
Избори

Сценарият за предсрочни парламентарни избори става все по -осъществим поради втвърдяващия се тон в разговорите между „Има такъв народ“ и „Демократична България“. Прогнозата се прави от политолозите доц. Проф. Антоний Гълъбов и доц. Проф. Петър Чолаков.

Според Гълъбов вчерашното появяване на Слави Трифонов във Facebook е насочено предимно към избирателите на ИТН и е своеобразна подготовка за нови избори. При този вариант ITN ще се опита и най -вероятно ще може да прехвърли отговорността за липсата на управление върху другите политически партии.

Намерението на ИТН да се кандидатира за нови избори е очевидно и от поведението на тяхната парламентарна група и по -точно от факта, че Народното събрание всъщност не е конституирано - има само избрани временни комисии, редовните не са започнали работа, отделно няма нито един законопроект, представен до момента.

Антоний Гълъбов не определя случилото се като срещи между ИТН и другите парламентарни партии като консултации. Това, което излиза, е декларативно съвпадение на позициите в дългосрочен план, законодателно, но не като програма за управление на правителството. Отделно, вместо да виждаме сближаване на позициите, ние наблюдаваме точно обратното, според Гълъбов.

Според Гълъбов обаче гласоподавателите на Слави Трифонов очакват точно такова поведение от своя лидер и избраните от тях представители. "Това е корпоративна стратегия, която е много добре обоснована и по никакъв начин не е инфантализъм." Гълъбов отново обясни, че целта на проекта на Слави Трифонов е да демонтира политическото представителство, а неговите хардкор избиратели очакват точно това - унищожаване на системата.

Въпросът обаче е какво ще се случи със страната междувременно, подчерта Антоний Гълъбов.

Петър Чолаков обясни, че последните събития сочат за възможно предсрочно гласуване. „Понякога изглежда, че облаците се разсейват и на хоризонта има светлина и ще бъде сформирано редовно правителство.

След това обаче тъмните облаци се сгъстяват и проправят път към сценарий за предсрочни избори. Това вероятно е така, защото тонът очевидно се е втвърдил", каза той. Ако има шанс да изпълни мандата, тогава това е първо и най -вече за" Има такъв народ". Чолаков изобщо не очаква да има правителство, но там няма нищо толкова страшно на трети избор

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com