Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

„Има такъв народ“ представя на поканените партии проекта за кабинет

03 август 2021 10:53, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 195
ИТН

„Има такъв народ” представа своя проект за кабинет днес на разговори с трите други политически сили, с които тече диалог за бъдещо управление – „Демократична България”, „Изправи се БГ! Ние идваме!” и БСП. Поканите вече бяха изпратени. Срещите ще бъдат публични.

Първи с проектокабинета ще се запознаят от „Изправи се БГ! Ние идваме!”. От там определиха стъпката като „завръщане към логиката”. Но отново потвърдиха, че за да подкрепят правителство, формацията ще държи и на писмено споразумение, посочва NOVA.

Споразумението е условие и за Левицата. Формата му ще стане ясна в хода на преговорите, а на тях ще присъства и кандидатът за министър-председател Пламен Николов, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Съвсем нормално е да поканим г-н Николов и да изслушаме неговите виждания. Нормално е при такива преговори да се направи отстъпка, защото при тези избори няма ясен и категоричен победител. В крайна сметка, няма партия, която да може сама да реализира своята програма”, каза Атанас Зафиров, зам.-председател на БСП.

С уважение, но не и безкритично от „Демократична България” са готови да изслушат предложенията за бъдещи министри.

„Ако искат подкрепа, ние оставяме на разположение. Това, което очаквам, е да получим някаква ориентация за това как ще се предоставя някаква информация и как си представят политическия диалог от тук нататък”, заяви Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България”.

Дали ще се явят на срещата, ще реши председателският съвет на коалицията.

По-късно през деня лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията няма нито да участва в правителството, нито ще го подкрепи.

Източник: NOVA