Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен финализира изпълнението на проекта за интегрирания градски транспорт

12 август 2021 13:24, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 485
Transport

Община Сливен финализира изпълнението на проекта за интегрирания градски транспорт, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Той е част от Инвестиционната програма на Общината. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на близо 14 млн. лв., от които 85 % са осигурени от Европейския фонд за регионално развитие, останалите 15 % - от държавния бюджет.

Днес официално бе открита базата на превозвача „Пътнически превози“-Сливен, която е част от проекта.

„Радвам се, че приключихме успешно този мащабен проект, който е важен за Община Сливен. Доброто му изпълнение ни даде възможност да спестим средства, които насочихме към благоустрояване на най-големите квартали в града – „Сини камъни“, „Българка“ и „Дружба““, заяви кметът Стефан Радев по време на огледа на новата база на превозвача. Той определи още проекта като труден заради различните по характер и изпълнение дейности, в това число и изграждането на велоалеите. В тази връзка той допълни, че е разрешен казусът с велоалеите, като ангажираната строителна фирма ще трябва да плати неустойка заради забавяне и некачествено изпълнение.

„Винаги сме предупреждавали изпълнителите, с които имаме сключен договор, че Община Сливен няма да толерира некачествено строителство“, бе категоричен по темата Стефан Радев. На ръководството и целия екип на „Пътнически превози“-Сливен кметът пожела здраве и изрази надежда, че подобрените условия и в материалната база, и в подвижния състав, ще допринесат за тяхната ефективност и по-голяма удовлетвореност в работата.

На свой ред управителят на общинското дружество инж. Енчо Петров благодари на кмета Радев, който е поел ангажимент и е позволил преработка на проекта, с което броят на новите автобуси се е увеличил от 21 на 27. Включени са и дейности за оптимизиране на транспортната дейност, които първоначално не са били предвидени. По-рано днес, преди откриването на новата база на превозвача, в Общината се проведе заключителна пресконференция, на която бяха представени основните извършени дейности по проекта за интегрирания градски транспорт. Те включват - доставяне на 27 нови дизелови автобуса с висок екологичен клас, 16 нови спирки на градския транспорт, въведени са 12 линии на автобусен транспорт и една тролейбусна линия, ремонт на тротоарната настилка и поставяне на плочи и обозначителни знаци на 143 спирки, монтаж на 40 спирконавеса. Изградени са велоалеи по 7 булеварда – 8 км, 37 броя GPS и бордови устройства за превозните средства и 3 крайни спирки за почивка на водачите, специализирано оборудване за поддръжка на целия автобусен парк. На обръщалото на Дюлева река са ремонтирани офис помещенията, изградено и оборудвано е помещение за извършване на технически преглед на тролейбусите. В основната база на превозвача на бул. „Стефан Караджа“ е монтирана автомивка за големи превозни средства и е извършен ремонт на част от сервиза.

Във връзка с дейности по опазване на околната среда Община Сливен предвижда закупуване на електрически автобуси и тролейбуси, с които ще се оптимизира на 100 % общественият градски транспорт, в това число и крайградският.

 

 

Снимки

TransportTransportTransportTransportTransport