Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Близо 240 проверки за спазване на противоепидемичните мерки са извършени през седмицата

13 август 2021 15:33,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 338
мерки

Близо 240 проверки за спазване на общите противоепидемични мерки са извършени в област Сливен от началото на седмицата досега, съобщиха от Областния кризисен щаб. Посетени са заведения за обществено хранене и нощни заведения, търговски обекти, транспортни средства и бензиностанции, лечебни заведения от доболничната помощ и болници, аптеки, обществени места и административна сграда. 91 от проверките са на РЗИ, 62 – ОД на МВР, 42 – ОДБХ и 40 – ДИТ.

 

На повечето места е установено, че мерките се спазват. Оказано е съдействие на работодатели и управители за прилагането им. От РЗИ е издадено предписание за недопускане на струпване от хора, а от ОДБХ – за спазване на физическа дистанция и еднопосочно движение на потока от клиенти в открити търговски площи. От ОД на МВР са съставени 5 акта за неносене на предпазни маски в закрити площи и в обществения транспорт.

 

Самостоятелните проверки продължават.

 

С решение на Областния кризисен щаб, паралелно с тях от 16 август ще се извършват и проверки от съвместни екипи с участието на РЗИ, ОД на МВР, ОДБХ и ДИТ. Институциите изготвиха ежедневен график за посещенията си на територията на четирите общини в областта през следващата седмица.

 

Засиленият контрол бе въведен от Областния кризисен щаб заради нарастващата заболеваемост от COVID-19. Целта е да се ограничи максимално риска от заразяване. Областният управител и председател на щаба Минчо Афузов благодари на гражданите, бизнеса и администрациите, които проявяват разбиране и съблюдават мерките. „Силно се надявам, че всеки един от нас е наясно: спазването на противоепидемичните правила е въпрос на лична отговорност. И това е изключително важно в ситуация на усложняваща се обстановка. Ако липсва отговорно поведение, колкото и проверки да има, трудно ще се справим. В този смисъл, нарушенията няма да бъдат толерирани“, коментира Афузов.