Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител г-н Христо Карабекиров председателства днешното заседание на областната комисия по преброяването

20 януари 2011 11:31,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 981
gfg

На 19. 01.2011 г. /сряда/ в областна администрация се проведе заседание на Областната комисия по преброяването на населението и жилищния фонд.

Председател на комисията е заместник областният управител г-н Христо Карабекиров.

На заседанието Директорът на Териториално статистическо бюро - Сливен, г-н Антон Георгиев представи информация за подготовката за преброяването на населението и жилищния фонд през 2011 година на територията на Област Сливен.

Обсъдени бяха задачите произтичащи от графика за дейностите по провеждане на преброяването на населението и жилищния фонд за периода януари – март 2011 г.

Представени бяха методиките и технологията за преброяването, както и етапите по които ще се проведе. Разгледана беше готовността на общинските преброителни комисии и проблеми, с които те се сблъскват. Добрата комуникация между институциите ще е в основата на постигане на по-висока ефективност на преброителния процес.

Предимствата на преброяването по интернет ще е в основата на информационната кампания през следващата седмица.

За обезпечаване на електронното преброяване областната комисия по преброяването реши в центъра за административно обслужване на областна администрация да се постави компютър за свободен достъп на граждани.

Целта, която си поставя комисията е поне 25 % от населението от област Сливен подлежащо на преброяване да го направи електронно като по този начин се очаква да бъдат направени около 25% икономии от държавния бюджет.

Снимки

снимкаснимка