Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Геометрични аранжировки за баня - хитът на сезона

23 август 2021 10:41, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 2 години, брой четения: 700
Геометрични аранжировки за баня - хитът на сезона

Геометричните мотиви в интериорния дизайн са най-горещата тенденция на този сезон. Дизайнерите ги използват в различни помещения, но в днешно време баните са сферата на геометрията. Характерни, "остри" форми украсяват стени и подове, появяват се в геометрични форми на мебели, лампи и други декорации, добавяйки динамика и модерност към интериора.

 

Геометричен оптичен ефект

Актуална аранжировка за баня, съчетаваща модерния, строг стил на сиви, "циментови" повърхности от плочки с изразителни, абстрактни геометрични елементи, въвеждащи цвят и 3D ефект в интериора. Цялото е динамично, но в същото време подреждането на декори и прави линии, доминиращи в аранжимента, осигуряват хармония и ред. Естетиката на тази колекция е перфектно подчертана от черни и графитни аксесоари. Страхотно предложение за използване, например, в малки помещения.

 

Геометрия в столичен стил

"Геометрична" аранжировка за баня в столичен стил – красота и уют. Плочки за баня с щампи, вдъхновени от уличното изкуство, украсяващи стената, перфектно се съчетават с авангардни аксесоари и прости форми на мебели и оборудване. Суровият, минималистичен стил е разчупен със силен цветен акцент. Оригинално, дизайнерско предложение за модерен апартамент.

 

Геометрия в неонови цветове

Ефективна, модернистична идея за подреждане на голяма баня. Неутралният бял и сив фон красиво излага най-важните елементи от колекцията (стъклени декори с цветни ивици и мозайки) и аксесоари в модни неонови цветове. Пространство, контраст, стъкло и прости, геометрични - макар и изненадващи форми са рецепта за фантастично подреждане на оригинална и функционална баня.

 

Уютна геометрия

Предложение, вдъхновено от стила на 60-те и 70-те, идеално за ретро интериори. Геометрията управлява цялата стая тук. Моделът на плочките е "плътен" и доминиращ. Поставен върху по-голяма повърхност, той създава ефект на тапет, нанесен в по-малък мащаб, например само върху малка част от стената над мивката или ваната, това е оригинален, силен акцент в приглушен, минималистичен интериор.

 

Черно-бяла геометрия

И накрая, още една „геометрична“ аранжировка, базирана на класическия, винаги модерен контраст на бяло и черно и универсален минимализъм. Тук доминират фината елегантност и свежест, докато геометричните шарки и красотата на малката квадратна мозайка са перфектно изведени от играта на светлина и сянка и подсилени от надеждния черно-бял ефект.

 

Геометричните мотиви са обичани от дизайнери от цял свят. Тази тенденция вероятно ще продължи и през следващите сезони. Може би например ще се появят други цветови комбинации, но геометрията със сигурност ще присъства в интериорния дизайн още дълго време.

 

Източник: https://vsichko-za-baniata.com/