Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Как най-лесно да изберем подходящата възглавница за спане

23 август 2021 10:59, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 2 години, брой четения: 646
Как най-лесно да изберем подходящата възглавница за спане

Натовареният ден изисква почивка през нощта, така че изборът на подходящи възглавници е от първостепенно значение за дълбок, спокоен сън. Правилно монтираната възглавница трябва да осигури редица важни фактори, като удобно и спокойно положение на главата, опора за врата, за да се отпусне гръбначният стълб и да се предотврати неправилно подравняване на главата, което често води до напрежение на врата и главоболие.

 

Какви са изискванията към възглавницата?

 

Повечето хора използват през нощта възглавница за сън. Важно е възглавницата да не е прекалено мека и пълнежът трябва да бъде равномерно разпределен по повърхността, за да се гарантира, че триъгълникът се запълва от рамото на врата до главата, за да се избегне изкривяване на врата. По този начин главата трябва да лежи свободно, без напрежение на врата, трябва да се осигури най-удобната и спокойна поза, така че главата да не се накланя напред или назад. Ако избраната възглавница е твърде висока, шийният отдел на гръбначния стълб ще се деформира и обратно. В такива случаи възглавниците със сменяем пълнител са удобни, което прави възможно добавянето или намаляването на пълнителя.

За индивидуален релаксиращ комфорт ви предлагаме възглавници от Billerbeck Германия, средна и мека твърдост. Твърдите възглавници не влияят благоприятно на спящия човек, пречат на кръвообращението в мозъчните съдове и нормалната функция на нервната система.

Също така, не подценявайте климатичните свойства на възглавницата си, те не трябва да пречат на транспирацията на главата и шията, защото лекотата и равномерното дишане и сухият климат са много важни за релаксиращия престой.

Възглавниците за пух се смятат за най-популярните и традиционни, те са максимално близки до хората по природа, защото гъшият пух е обемен и най-лесно приема всякаква форма, като се приспособява към главата ни. Пухът е в състояние да абсорбира влагата повече от собственото си тегло и след това бързо да я изпари, това важно свойство ни гарантира сух сън.

Източник: Магазин за спално бельо – spalno-belyo.com