Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ресторантьорите и хотелиерите излизат на национален протест на 8 септември в София

06 септември 2021 14:51, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 4 месеца, брой четения: 208
Протест

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ обявиха, че търпението им се е изчерпало и на 8 септември ще протестират на столичния площад „Народно събрание“.

„Търпението ни се изчерпа! Българският бизнес иска да работи, за да храни семействата си! Свидетели сме на имитация на мерки, които удрят първо тези, които сме избрали да останем и да се развиваме в България! И никакви компенсации за отнетото ни конституционно право на труд!“, написаха от Асоциацията в социалната мрежа „Facebook“.

Според представителите на бранша границата е премината и ще защитават правата си на улицата. Те отбелязват, че собственици и служители на заведения и нощни клубове вече са дали пример в много български градове, като са излезнали на площадите, организирани от Сдружението на заведенията в България /СЗБ/, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Българската асоциация на заведенията /БАЗ/. По думите им сега е ред на големия национален протест в София.

„Ударени от временното правителство са не само хотелиерският и ресторантьорски бранш, но и множество други сектори! Затова и към нас се присъединяват още много браншови организации! Участие в протеста вече са заявили Конфедерация на автобусните превозвачи, Асоциация на игралната индустрия, Съюз на частните театрални школи, Съюз на организациите за любителско изкуство, Увеселителни центрове и детски парти центрове в България, Национален таксиметров синдикат.“, разкриват от БХРА и призовават:

„Всеки, които иска да защитава правото си на труд и нормално съществуване е добре дошъл. Убедени сме, че цифрата на организациите, които ще участват ще расте с всеки изминал ден! На 8 септември, всички на площад „Народно събрание“!“

Същевременно от Сдружението на заведенията в България също коментираха във Facebook: „Честит празник, българи! 136 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия! А след два дни ще се съединим в София, за да извикаме силно: Свобода за бизнеса!!!“

Недоволството на бранша е провокирано от предложените нови ограничителни мерки за справяне с пандемията от COVID-19. Досега от трите браншови организации организираха регионални протести, като преди това разпространиха обща позиция, в която остро възразяват срещу мерките, които ще бъдат въведени от 7 септември.