Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

46 акта са съставени при близо 940 проверки за спазване на мерките в област Сливен

07 септември 2021 16:19,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 447
korona

937 проверки за спазване на противоепидемичните мерки са извършени от контролните органи през изминалата седмица в област Сливен. Съставени са 46 акта за неносене на предпазни маски на задължителните за това места, съобщиха от Областния кризисен щаб. Засиленият контрол бе въведен с решение на щаба заради нарастващата заболеваемост в областта. При посещенията на екипите са давани и указания, при необходимост, за ефективното прилагане на мерките и упражняването на контрол за спазването им от управители и собственици на обектит. Целта е да се ограничи разпространението на коронавируса

 

28 от проверките са осъществени от общинската администрация в Сливен, други 52 - от съвместни екипи на РЗИ, ОД на МВР, ОДБХ и ДИТ. Най-много проверки – 378, са извършени в търговски обекти. 117 са в заведения за обществено хранене, 37 – в нощни заведения. Посетени са още бензиностанции, гари, автобуси и други места с обществено предназначение, лечебни заведения и др. Както и в предходни периоди, най-честото нарушение е в неносенето или неправилното поставяне на предпазните маски за лице. Предвидената минимална глоба е в размер на 300 лева.

 

Засиленият ежедневен контрол продължава. Щабът напомня, че спазването на дистанция, редовната дезинфекция и предпазните маски доказано ограничават разпространението на заразата.