» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

По покана на ръководството на Института по публична администрация и европейска интеграция /ИПАЕИ/ областният управител на област Сливен

06 August 2008 16:57,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1079

По покана на ръководството на Института по публична администрация и европейска интеграция /ИПАЕИ/ областният управител на област Сливен Христина Чолакова взе участие в учебно посещение в Дъблин, Ирландия.

То се осъществи в рамките на проект ФАР „Развитие на мрежа от обучителни центрове, свързани с прилагане на правото на ЕО", чийто бенефициент е ИПАЕИ.

Обучението имаше за цел да представи европейски практики за прилагане на правото на ЕС на национално ниво и за изграждането на административен капацитет в тази област. Групата бе водена от г-жа Бужка Лукич, зам.-министър на Министерството на държавната администрация и административната реформа. В нея участваха и областните управители на областите Перник и Плевен, както и експерти по проекта, финансиран от ФАР. По този проект в Областна администрация-Сливен е ситуиран един от шестте обучителни центъра в страната.

В процеса на обучение бяха представени следните теми: Адаптиране към законодателството на ЕС – системи, процеси и обучение на персонала; Управление на човешките ресурси – обучение и развитие на персонала; Защита на потребителите – развитие на персонала във фронт-офисите; Одит и съответствие –въвеждане на законодателството, свързано с безопасността на храните, от страна на официалните агенции; Законодателство на ЕС- управленски системи и сътрудничество с Брюксел.