Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Електронното преброяване продължава до 24 часа на 17 септември

13 септември 2021 15:05,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 529
преброяване - лого

Електронното преброяване на населението и жилищния фонд, което започна на 7 септември, ще продължи до 24,00 часа на 17 септември 2021 година, напомниха от областната администрация в Сливен.

От 18 септември до 3 октомври 2021 г. всяко домакинство ще бъде посетено от преброител. Ако вече сте се преброили онлайн, единственото, което трябва да направите, е да предадете на преброителя 15-цифрения код, който се генерира от системата за преброяване.

При въпроси по преброителната карта или при технически казуси гражданите могат да звънят на *2021 или на 02/907-84-30.

Обект на преброяване са всички лица, които пребивават обичайно на територията на страната, и временно присъстващите лица, независимо от тяхното гражданство и статут на пребиваване.

Данните от преброяванията се използват в процеса на вземане на решения и при разпределяне на финансирането в различни области като образование, здравеопазване, социална защита и други. Те са в основата на разработването на национални и регионални политики, което превръща преброяването в общонационална задача.

„Електронното преброяване има много предимства. То е лесно и бързо. Съвсем не на последно място, то е и безопасно за здравето и живота на всички, ангажирани в преброителния процес, и на самите домакинства в усложнената обстановка на епидемия“, коментира областният управител на област Сливен Минчо Афузов.

Началникът на отдел „Статистически изследвания – Сливен“ Антон Георгиев напомни, че гражданите могат да се запознаят с подробни указания за електронното преброяване и да следят актуалната информация на интернет страницата https://census2021.bg/ или на сайта на НСИ https://nsi.bg/.

Включи се, защото си важен!

Благодарим Ви, ако вече сте се преброили!