Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев призовава гражданите да използват електронната платформа в Преброяване 2021

13 септември 2021 16:22, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 459
Prebroqvane_2021

От 7 септември започна електронното национално преброяване на българското население, организирано от Националния статистически институт. То ще продължи до 17 септември.

Днес кметът Стефан Радев използва възможността и се преброи електронно в системата чрез онлайн преброителна карта.

„Приветствам идеята с електронното преброяване, особено в епидемичната обстановка, в която се намираме. Призовавам всеки, който има възможност, да го направи чрез онлайн платформата. По този начин се намалява рискът от заразяване с COVID-19, по-лесно е, освен това, спестява време и усилия“, коментира сливенският градоначалник.

Платформата, на която всеки може да се преброи онлайн, е Census2021.bg. Тя е достъпна и от сайта на НСИ. Всеки желаещ и живеещ на територията на страната, ще може да преброи себе си и семейството си, като попълни онлайн преброителна карта. Необходими са компютър, таблет или мобилен телефон, български документ за самоличност, ЕГН и валиден електронен адрес

От 18 септември до З октомври преброяването продължава на терен. За целта са осигурени служители за преброяване на място. Лицата, които вече са се преброили, могат да представят на преброителя 15-цифрения код, който се генерира от системата за Преброяване.