Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Водният проект на Сливен бе обсъден на среща в МРРБ

14 септември 2021 17:01, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 147
Чешма

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството се състоя работна среща с представители на "Водоснабдяване и канализация - Сливен" и "Български ВиК холдинг" по актуални въпроси за водния проект, изпълняван в община Сливен.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков е заявил, че стремежът на МРРБ е да ускори процесите във ВиК отрасъла така, че водата, която се ползва за питейно-битови нужди, да бъде с необходимото качество и на приемлива цена.

По време на разговорите е бил представен напредъкът на ВиК-Сливен във връзка с изпълнявания проект за пречиствателната станция. От МРРБ уточняват, че по време на срещата е станало ясно, че се обжалва единствено обществената поръчка за довеждащия водопровод до пречиствателната станция като всички останали поръчки, свързани с изпълнение на проекта, са приключени и за обектите има издадени разрешения за строеж.

Акцент в разговорите са били затрудненията, които ВиК дружествата изпитват по отношение на нарастващите цени на електроенергията и необходимостта от намиране на решение със съвместни усилия на заинтересованите страни и институции, пише в съобщението.

Източник: БТА
Снимка: Станимир Петков