Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Дебат за състоянието на Европейския съюз ДНЕС, НА ЖИВО от 10:00 ч., онлайн, в Дома на Европа, София,

15 септември 2021 09:31, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 89
Дебат за състоянието на Европейския съюз

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще участва заедно с евродепутатите в ежегодния дебат за състоянието на Европейския съюз днес от 10.00 ч. българско време в Европейския парламент в Страсбург.

 

Речта за състоянието на Съюза и пленарният дебат в Европейският парламент ще се предават на живо и могат да се проследят от 10:00 ч. българско време днес с превод на български език на мултимедийната страница на Европейския парламент, по сателитния канал EbS+, както и на Фейсбук страницата на Бюрото на Европейския парламент в България.

https://multimedia.europarl.europa.eu/bg/debate-on-state-of-union-2021_20210915-0900-SPECIAL-OTHER_vd?EPV_REPLAY=true&EPV_PHOTO=true&EPV_AUDIO=true&EPV_EDITED_VIDEOS=true

https://audiovisual.ec.europa.eu/en/ebs/live/2?lg=bg

https://www.facebook.com/eplosofia/

 

Очаква се Урсула фон дер Лайен да представи резултатите от работата на Европейската комисия през изминалата година, по-специално за справяне със здравната и икономическата криза, предизвикана от COVID-19. Тя също така ще сподели с евродепутатите визията си за справяне с предизвикателствата, пред които е изправен ЕС, включително икономическото възстановяване, борбата с изменението на климата, програмата за цифровизация и Конференцията за бъдещето на Европа.

Членовете на ЕП ще направят оценка на работата на Европейската комисията, на инициативите, предвидени за следващата година, като едновременно с това ще представят собствените си виждания и идеи, с цел да спомогнат за определяне на посоката на развитие на ЕС.

Прякото излъчване на дебата ще бъде последвано от онлайн дискусия ( https://www.facebook.com/events/1068263020583298?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D ) в Дома на Европа, по време на която анализ на основните послания и значението им за България ще направят:

• Даниел Смилов, програмен директор на Центъра за либерални стратегии

• Гергана Паси, председател на ПанЕвропа - България

• Мартин Владимиров, директор програма „енергетика и климат“ в Центъра за изследване на демокрацията

В разговора ще участват също така Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България и Цветан Кюланов, изпълняващ длъжността ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

Онлайн дискусията в София ще се излъчва на живо на Фейсбук страницата на Европейската комисия в България:

https://www.facebook.com/ECinBulgaria/

 

Контекст

Всяка година през септември председателят на Европейската комисия произнася пред Европейския парламент реч за състоянието на Съюза. В нея се прави равносметка на постиженията през изминалата година и се представят приоритетите за следващата година. Дебатът за състоянието на Европейския съюз е ключов момент за доказване отчетността на Европейската комисия пред демократично избраните представители на ЕС. Дебатът в Европейския парламент ще покаже напредъка на ЕС по основните приоритети, които бяха заявени преди година. ЕС продължава да полага усилия за овладяване на пандемията от коронавирус и да стимулира социалното и икономическото възстановяване от кризата. В по-дългосрочен план акцентът продължава да бъде върху създаването на условия за зелен преход и цифровизация.