Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител сезира МРРБ за нуждата от спешни ремонти в кв. "Речица"

17 септември 2021 15:41,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 446
Минчо Афузов, областен управител на област Сливен

Областният управител Минчо Афузов изпрати писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и ръководството на „Български В и К холдинг“ за спешната нужда от основна реконструкция на водопроводната мрежа в кв. „Речица“ в Сливен. Към писмото бе приложена и количествено-стойностната сметка за ремонтите, която бе предварително обсъдена от областния управител с екипа на водния оператор и на Асоциацията по В и К. Афузов още информира, че община Сливен е организирала среща с народните представители и те са се ангажирали да окажат съдействие.

 

В отговор на писмото и прикрепената към него документация, от МРРБ изразиха съгласие за финансиране, с което да бъде извършена подмяна на водопроводите в 6-хилядния сливенски квартал. Възможно е това да стане на етапи. „Удовлетворен съм, че нашата активност дава резултати. Силно се надявам, че ще решим максимално ефективно и в най-кратки срокове проблеми, които от много години създават затруднения на жителите на „Речица“, заяви областният управител Минчо Афузов.

 

В кв. „Речица“ вече се изпълнява европейски В и К - проект за 30 млн. лева. В него е предвидено изграждането на 23 км нова канализация, но без да е включена цялостна подмяна на съществуващата водопроводна мрежа. Честите аварии на старите етернитови тръби затрудняват работата по проекта и увеличават значително разходите на „В и К – Сливен“. Ако тръбите не бъдат сменени, повредите на водопроводната мрежа ще продължат и в бъдеще, а качеството и количеството на водоподаването ще се влошава. От „В и К – Сливен“ имат проектна готовност за реконструкцията на водопроводната мрежа. Необходими са 5 млн.лева. Дружеството не разполага с финансов ресурс.