Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кирил Петков: Към момента коалиция с ГЕРБ и ДПС не е възможна

21 септември 2021 19:56, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 3 седмици, брой четения: 438
Кирил Петков

Кирил Петков беше категоричен, че към момента коалиция с ГЕРБ и ДПС не е възможна. Пред „БНТ“ той обясни, че не изключва провеждане на разговори и с тях, но при промяна на позициите им и отношенията между отделните партии. По думите му трябва вече да се говори за принципите, а не за отделните политически сили и брандове. А когато има някакви проблеми, то те да се казват много ясно и точно.

Кирил Петков обясни, че той не е отказвал да бъде направена коалиция с „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Но мнението му е, че не трябва да се явяват с общи листи на предстоящите предсрочни парламентарния избори. Трябва според него споразумението да бъде около общи принципи.

Кирил Петков вижда политическия спектър в момента по следния начин – ИБГНИ стои според него вляво, „Продължаваме промяната“ е новият център, а „Демократична България“ стои вдясно. Затова трябва да има споразумение около принципите на едно бъдещо общо управление между трите политически формации.

Петков подчерта, че българските граждани не трябва да бъдат карани да гласуват за някаква конфигурация, която не е естествена за тях. Те трябва да имат избор между ляво, център и дясно. Но в същото време хората трябва да бъдат и сигурни, че е било постигнато вече съгласие около принципите на бъдещото управление.

Що се отнася до ПП „Средна европейска класа“ той каза, че те са били избрани през човек. Константин Бачийски го познавал и знаел за неговите битки в Бургас, включително и за казуса „Росенец“ и за летището. Този път е бил минат от човека към партията, а не от партията към човека.

„Волт“ пък му харесвали заради техните общи принципи за развитие – там се говорело за кръгова икономика, за електронно управление и за прозрачност. Кирил Петков обясни, че в коалицията за изборите ще има още партии като те ще бъдат малки. Целта била една – да продължават промяната заедно.

Петков коментира и процентите, които му дават за момента социолозите, като каза, че цифрата 9 за него била уникална, защото още на практика няма нито партия, нито структури. Но хората явно са видели, че те заедно с Асен Василев са постигнали много неща през изминалите четири месеца. И затова те казвали, че тези четири месеца щели да ги направят четири години.

Източник: https://www.iskra.bg/kiril-petkov-kam-momenta-koalitsia-s-gerb-i-dps-ne-e-vazmozhna/
Снимка: Скрийншот от видео на "bTV"