Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заболеваемостта в област Сливен остава над средната за страната

27 септември 2021 14:17, Росица Николова (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 365
corona

Заболеваемостта в област Сливен остава над средната за страната

 

Заболеваемостта от COVID-19 в област Сливен е 384 души на 100 хил.души население и остава над средната за страната от 311 души, въпреки лекия спад на новодиагностицираните болни през последната седмица, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

В периода от 20 до 26 септември са регистрирани 330 нови болни при 378 за предходния период. Сред новите пациенти са двама лекари от болничната и доболничната помощ и санитар. Положителен резултат е отчетен при изследванията на петима учители от Сливен и шофьор на училищен автобус. Заболели са 19 лица под 18-годишна възраст, като 7 от тях са учащи. Карантинирани са класове и контактни на болните. Епидемиологичните проучвания продължават.

 

Регистрирано е огнище на работното място в производствена фирма в Котел. Заболели са четирима души от персонала. Дадени са предписания, информираха от РЗИ.

 

За съжаление, през изминалата седмица починаха 23-ма пациенти на възраст от 33 до 88 години. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

През периода са приложени 1 062 дози ваксини. С тях общият брой на поставените дози от началото на имунизационната кампания достигна 49 721. Сливенска област разполага с всички, разрешени в страната, ваксини срещу COVID-19. Всеки желаещ може да се имунизира с ваксина по избор при общопрактикуващи лекари или в разкритите пунктове в Сливен и Нова Загора. Част от пунктовете, по график, са отворени след края на работния ден или през почивните дни за удобство на гражданите.

 

Носенето на предпазни маски в закрити площи, спазването на физическа дистанция, избягването на струпване от хора и редовната дезинфекция ограничават разпространението на коронавируса.