Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев се срещна с Кристина де Бройн – представител на УНИЦЕФ в България

27 септември 2021 15:59, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 438
Sreshta_UNICEF

Съвместното сътрудничество между Община Сливен и УНИЦЕФ обсъдиха на работна среща днес кметът Стефан Радев и новият представител на организацията в България - Кристина де Бройн.

Двамата разговаряха за напредъка и предизвикателствата по пилотния проект „Гаранция за детето“ на Европейската комисия и УНИЦЕФ, който Община Сливен изпълнява от месец април тази година. Основната му цел е въвеждането на системен подход към ранната детска интервенция със специален акцент върху децата на възраст между 0 и 3 години с увреждания и затруднения в развитието, както и на лицата, които се грижат за тях. По проекта съвместно работят екипите на „Майчино и детско здраве“, Общностен център Сливен, Сдружение „Лекари на света“, детските градини по проекта - „Надежда“, „Вержин и Хаик Папазян“, „Здравец“ - град Кермен и „Минзухар“ - с. Крушаре и мобилният екип към Комплекса за социални услуги за деца и семейства. Вече са назначени екипи от специалисти, които оказват постоянна подкрепа. За подпомагане на мобилните дейности е осигурен автомобил на Комплекса за социални услуги за деца и семейства.

Кметът информира, че Община Сливен има много добре работеща мрежа от социални услуги и към възрастните, но фокусът е насочен предимно към децата.

„Нашата съвместна работа продължава. Пред нас има нови предизвикателства и се надявам да работим с още по-добро темпо и да постигаме високи резултати“, каза кметът.

Кристина де Бройн благодари на Стефан Радев и екипа на Община Сливен за отличното сътрудничество. „За мен е чест, че вие сте първият кмет, с когото се срещам след встъпването ми в длъжност. Сливен е ключов партньор за нас, използвате различни новаторски подходи и благодаря за добрата съвместна работа“, каза Кристина де Бройн. Тя е представител на УНИЦЕФ в България от месец юни тази година. Работила е за децата като международен служител в продължение на повече от 20 години. Има дълъг опит по света с работата си в областта на хуманитарните дейности и развитието.

Снимки

Sreshta_UNICEF