Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Нова акция за ползата от ваксините започна в област Сливен

01 октомври 2021 14:58,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 388
Ваксини - зам.областен управител Димитринка Петкова.

Областната администрация в Сливен съвместно с РЗИ и младежки организации ще проведат поредна акция за ползите от ваксините, съобщиха от областната администрация. Ще бъдат разпространени брошури и други нагледни материали за ползите от ваксините сред клиенти и посетители в обществени институции, търговски обекти, паркове и на други публични места.

 

Акцията започна на 1 октомври, Международния ден на възрастните хора, и бе проведена сред пенсионерите в Сливен. „Близо 20 процента от населението на Сливенска област е над 65-годишна възраст. Това са 34 800 мъже и жени, отгледали деца, внуци и правнуци, създавали обществени блага - бивши учители и лекари, инженери, икономисти, специалисти в най-различни области, хора на изкуството, науката или производството. Дължим им уважение, благодарност, лична отговорност към техните потребности и особено към здравето им“, коментира областният управител Минчо Афузов. От негово име и от името на администрацията заместничката му Димитринка Петкова поздрави участниците в тържество за Международния ден на възрастните хора, организирано в петък на крепостта „Туида“ от Сдружение „Съюз на пенсионерите – област Сливен“. Тя подари на членовете на съюза брошури с разяснения защо лицата над 60-годишна възраст трябва да се ваксинират и какви са ползите от това.

 

Акцията продължава и през следващите дни. Тя е част от активната информационна кампания, организирана преди няколко месеца по инициатива на областния управител и РЗИ. При проявен интерес от предприятия или администрации, екип от специалисти може да се срещне на място с работниците и служителите, за да отговори на всички въпроси, свързани с ваксините. При наличие на желаещи, мобилен екип на здравната инспекция е в готовност да постави ваксини по избор.