Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

1 185 са болните, над 2000 души са под карантина в област Сливен

11 октомври 2021 16:38, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 8 месеца, брой четения: 310
Графика

1 185 са болните с COVID-19 в област Сливен. Над 70 процента от тях са жители на община Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб.

507 души от общия брой заболели са диагностицирани през изминалата седмица или с близо 5 процента в повече в сравнение с предходната. Средната им възраст е 51,6 години. Заболеваемоста в областта се увеличи на 542,7 на 100 000 души население. Сред заразените са 24 ученици и 12 учители и непедагогически персонал от различни училища, съобщиха от РЗИ. Карантинирани са класове и контактни лица. Дадени са предписания. Заболели са още двама лекари, медицинска сестра и санитар от различни лечебни заведения. За първи път от началото на епидемията има заболял бежанец от Регистрационно-приемателния център в новозагорското с.Баня. Предприети са необходимите мерки. Епидемиологичните проучвания продължават.

Под карантина са 2 082 души, като 41,1 процента от тях са болни, които провеждат лечението си в домашни условия, под наблюдението на личен лекар. Останалите карантинирани са контактни на заразени или пристигнали от рискови зони.

В периода 4 – 10 октомври са излекувани 299 души.

За съжаление, починаха 29 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Щабът призовава гражданите да спазват влезлите в сила противоепидемични мерки. Носенето на предпазни маски, редовното миене на ръцете, спазването на физическа дистанция и избягването на струпвания от хора ограничава разпространението на вируса.