Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD празнува 5-тата годишнина на процесите Ryzen

13 октомври 2021 12:47, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 дни, брой четения: 88
AMD-logo

13 октомври 2021 г. - AMD отбелязва петата годишнина на Ryzen с видео интервю (вижте по-долу), в което прави преглед на изминалите години на развитие, иновации и завоюване на водещи позиции. С тази линия чипове компанията постави нови стандарти на производителност и ефективност в ИТ индустрията.

 

AMD ще продължи с иновациите и занапред. Основните направления, в потребителите могат да очакват развитието на нейните процесорни технологии, са:

 

• AMD ще продължи да залага на “Zen” архитектурата за все по-висока производителност и ефективност;

• 3D V-кеш технологията, която предлага средно 15% вдигане на производителността в игите. Тя ще дойде с новите Ryzen чипове за АМ4 платформата още през 1-вата половина на 2022 г.;

• AM5 ще дойде през 2022 г. със следните нововъведения –поддръжка на DDR5, PCIe® Gen 5, най-нови I/O стандарти и съвместимост със съществуващите охладители за платформата AM4.

• AMD работи по ускоители с фиксирани функции като потискане на шума и алгоритми за машинно самообучение (ИИ) за телеконференции;

• AMD работи по нови методи на управление на енергията с множество профили във фърмуера, с цел максимална енергийна ефективност при лаптопите.

 

Подробности за всичко това ще научите от записа на интервюто на главния маркетинг директор на AMD Джон Тейлър и Робърт Халок, директор технически маркетинг в компанията: www.amd.com/5YearsofRyzen.