Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Капачки за Бъдеще даряват детска линейка и събират алуминиеви кенчета

14 октомври 2021 10:23, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 86
Капачки за Бъдеще даряват детска линейка и събират алуминиеви кенчета

За девети пореден ще проведат кампанията си “Капачки за Бъдеще” този уикенд. На 16 и 17.10 кампанията ще се проведе в 25 града в цяла България и този път организацията отново има две изненади за нас.

Първо, след преди по-малко от година Капачките обявиха, че започват кампания за детска неонатална линейка, днес тази линейка вече е е факт и ще бъде дарена веднага след кампанията.

Второ, тази кампания за първи път освен капачки ще бъдат събирани и алуминиеви кенчета.

“Не можем да опишем радостта си и колко се вълнуваме” - споделиха организаторите - “Дори ние не можем да повярваме, че успяхме да осигурим първата линейка за по-малко от година."

И добавят - “Вече събираме за втора!”

На въпроса как ще се справят с ограниченията за събития, които се налагат на все повече места в страната, организацията успокоява гражданите:

“Реално при нас този път събития няма. Навсякъде събирането се провежда на един голям площад или паркинг пред някой супермаркет - идваш, оставяш си капачките някъде по площада или до някой камион и си продължават по пътят да си напазаруваш хранителни продукти, да си купиш книга или каквото решиш. Няма да им грамоти, тениски и прочее неща, за които хората да се спират. Даже в София площад Батенберг е толкова голям, че повечето хора, които дойдат да оставят капачките си някъде на площада, може да не се разминат с дори един човек от доброволците, които след това ще съберат оставеното и е го натоварят на специален за целта камион”

Може да подкрепите кампанията за втора неонатална линейка като донесете капачките и алуминиевите си кенчета този уикенд на следните места по градове:

На 16.10 в градовете Бургас, Ботевград, Благоевград, Бяла (Русенско), Велико Търново, Велинград, Враца, Ловече, Перник, Плевен, Полски Тръмбеш, Русе , Стара Загора, Троян, Трявна, Търговище, Хасково, Шумен, Сливен, Пловдив

 

На 17.10 - София, Варна, Ямбол, Пазарджик

 

За повече иформация, може да намерите точните места и часове на провеждане на кампаниите по градове на страницата на “Капачки за Бъдеще” във Facebook тук:

https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte/posts/1482713655461384

Снимки

Капачки за Бъдеще даряват детска линейка и събират алуминиеви кенчета Капачки за Бъдеще даряват детска линейка и събират алуминиеви кенчета Капачки за Бъдеще даряват детска линейка и събират алуминиеви кенчета Капачки за Бъдеще даряват детска линейка и събират алуминиеви кенчета