Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен, кратки вечерни новини, 14.10.2021 г., четвъртък

14 октомври 2021 15:51, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 146
Сливен

Кметът на община Сливен Стефан Радев изпрати поздравителни адреси до кмета на Кермен Живко Жечев и жителите на града, както и до кметовете на общините Нова Загора Николай Грозев и на Твърдица Атанас Атанасов по повод храмовия празник Петковден, който се отбелязва на 14 октомври.

Областният управител на Сливен Минчо Афузов честити Петковден на жителите на Нова Загора и Твърдица по случай общоградските им празници.

Близо 52 000 дози ваксини са приложени в област Сливен от началото на кампанията, като 169 дози са поставени през последното денонощие.

През последното денонощие с COVID-19 са диагностицирани 85 души – сред тях са петима ученици и учител от начален етап, от различни учебни заведения.

Община Сливен подписа допълнително споразумение с Агенция за социално подпомагане за удължаване срока на изпълнение на договора “Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в община Сливен”.

„ВиК-Сливен“ работи успоредно по четирите основни дяла на изпълнявания европейски проект за „Доизграждане и рехабилитация на ВиК-инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 жители“.

Известният сливенски художник Веселин Дамянов-Вес прибави нови отличия към многобройната си колекция от награди, призове и медали – награда в раздел рисунка – Вес спечели в осмото международно биенале „ Изкуството на миниатюрата“ Русе 2021, майстора на графиката и екслибриса бе удостоен и с почетна грамота за високи постижения в графичното изкуство на четвъртото издание на международния конкурс за екслибрис, организиран от галерия „Ларго“ във Варна.