Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Валежите продължават и през следващото денонощие, в много райони от Централна България количествата ще са значителни

14 октомври 2021 20:08, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 118
Времето за 15.10.2021 г.

И през следващото денонощие ще се задържи облачно и дъждовно, като валежите ще продължат и през нощта срещу събота. В много райони от Централна България количествата ще са значителни по количество. Вятърът ще е слаб, в Източна България – умерен от североизток. Минималните температури ще бъдат от 2°-3° на места из високите полета на Западна България, където заранта дъждът ще е примесен със сняг, до 14°-15° по Южното Черноморие. Максималните температури ще са съответно от 5°-6° до 17°-18°. Това е прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 15° и 18°, приблизително колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг, в сутрешните часове в Западна България и на по-малка височина. Ще духа умерен вятър, предимно от изток, по най-високите части на Рила и Пирин – силен от юг. Максималната температура на 1200 ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.

В Сливен ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималната температура ще е 10°, а максималната 14°.

Снимка: Станимир Петков