Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

543 са новите болни за седмица в област Сливен

18 октомври 2021 15:34,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 452
ваксиниране

От 11 до 17 октомври бяха регистрирани 543 нови болни с COVID-19 в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях са 12 учители, 10 ученици, трима лекари и медицински сестри от доболничната и болничната помощ.

 

Излекувани са 405 души.

 

За съжаление, починаха 43 пациенти с COVID-19, повечето – и с придружаващи заболявания, всички не са били имунизирани. Най-младият сред тях е жена на 28 години, родилка. Най-възрастният е на 91 години. Областният щаб изказва съболезнования на близките.

 

Заболеваемостта в областта достигна 575,18 души на 100 000 лица от населението при средна стойност за страната от 500, 60 души. Анализът на здравните власти е, че в областта е налице тенденция за увеличение на болните, но с по-бавни темпове, за разлика от други райони в страната. В резултат на влезлите в сила временни противоепидемични мерки в областта се отчита намаляване на заболелите в сферата на образованието.

 

Към момента 1 280 души са болни в Сливенска област, като 925 от тях са в община Сливен /в самия град Сливен са 722 души/. Случаи на заболяването са регистрирани в по-голямата част от населените места. Сред малките населени места най-много болни има в Тополчане /35 д./, Жельо войвода /20 д./, Шивачево /18 д./, Чинтулово /15 д./, Ябланово /12 д./, в Мокрен и Езеро /по 11 д./, Стоил войвода /10 д./.

 

В Сливенска област общият брой на поставените дози ваксини е 52 592. Близо 27 800 жители са със завършен имунизационен статус. Това означава, че едва 22-23 процента от жителите на областта имат защита – някои като ваксинирани, други като преболедували.

 

Областният щаб призовава да се спазват противоепидемичните мерки, за да се ограничи разпространението на вируса. При първи симптоми гражданите не трябва в никакъв случай да се самолекуват, а незабавно да потърсят личните си лекари.

 

Лекарство срещу COVID-19 засега няма. Ваксинирането е отговорно поведение и грижа, както за собственото здраве, така и за здравето на близките, приятелите и околните. Имунизационни пунктове работят в удобно за желаещите време в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен, както и в МБАЛ „Св. Петка Българска“ в Нова Загора.