Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Д-р Васислав Петров е единият от двамата носители на наградата "Лекар на годината" на Регионалната колегия на БЛС

19 октомври 2021 09:34, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 2 години, брой четения: 1523
д-р Васислав Петров

Двама са носителите на приза „Лекар на годината“, които връчва по традиция Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Сливен в Деня на българския лекар – 19 октомври, на който православната църква почита Свети Иван Рилски. На заседание на Управителния съвет на организацията за носители на наградата са определени д-р Васислав Петров – изпълнителен директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и д-р Мариета Божидарова – завеждащ филиала на Спешна медицинска помощ. Това съобщи председателят на регионалната колегия на БЛС Д-р Богдан Сотиров.

„Наградите се връчват за приноса на двамата лекари при справяне с епидемичната ситуация с коронавируса. Д-р Петров, освен като директор на най-голямото лечебно заведение в областта, дава своя личен принос като работи в ковид-отделение в помощ на своите колеги. Д-р Божидарова поема цялата координация по хоспитализиране на пациентите корона-вирус в лечебните заведения и върши огромна работа“, каза д-р Сотиров.

Миналата година също имаше двама носители на наградата – д-р Милена Ченкова – началник на Отделението по инфекциозни болести в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и д-р Илиян Комитов – началник на МБАЛ-Сливен към Военномедицинска академия.

Д-р Сотиров честити празника на всички лекари в областта.