Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първа Копка на обект „Изграждане и реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа и съпътстващите ги съоръжения в гр. Н.Загора"

15 октомври 2021 09:52, ВиК - Сливен
Излъчване: ВиК-Сливен преди 2 години, брой четения: 273
"ВиК-Сливен" ООД

„ВиК – Сливен“ ООД продължава изпълнението на най- големия си инфраструктурен проект

На 19.10.2021 г. в гр. Нова Загора официално ще бъде даден старт, чрез провеждане на официална церемония „Първа копка“ на обект: „Изграждане и реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа и съпътстващите ги съоръжения в гр. Нова Загора, Агломерация Нова Загора“.

Събитието ще се състои в 12.00 часа на ул. „Генерал Скобелев“ – зелената площ срещу главния вход на стадиона и е част от дейностите по проект № BG16M1OP002-1.016-0008: „Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособената територия на „Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД”.

В церемонията ще вземат участие управителят на „Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД” инж. Севдалин Рашев, областният управител на област Сливен Минчо Афузов, заместник кмета на община Нова Загора Нина Генчева, граждани и заинтересовани страни.

Проектът на „Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД” включва дейности по рехабилитация, ремонт и изграждане на водопроводна мрежа и канализационна мрежа. Ще бъдат реконструирани пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) – Сливен и ПСОВ – Нова Загора. Предвидено е и разширение на съществуващата система за контрол, управление и събиране на данни (СКАДА), и изграждане и внедряване на географска информационна система, с които ще се осъществява контрол и управление на ВиК инфраструктурата.

ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ „ПЪРВА КОПКА“ в гр. Нова Загора ще постави началото на строителните дейности по реконструкция на помпени станции и подмяна на 22 бр. помпени агрегати. Предвижда се реконструкция на 15 115 м. водопроводна мрежа, изграждане на 12 броя шахти, подмяна 16 бр. разходомери и 500 водомера за сградните водопроводни отклонения. Ще бъде изграждана и реконструирана 4 612 м. битова и смесена канализация, както и ще бъде изградена 1 988 м. дъждовна канализация.

Очаквана дата за приключване на СМР в гр. Нова Загора: 07.01.2023 г.

Обща стойност на договора за строителство и проектиране: 13 370 859.61 лв.

Обща стойност на договора за надзор и Инженер: 505 605.00 лв.

 

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда“ 2014 – 2020, чрез Европейския съюз и Кохезионния фонд., по процедура № BG16M1OP002-1.016 “Изграждане на ВиК инфраструктура“.