Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

„Алея на сливенската поезия“ е обособена в Градската градина, по инициатива на ЖГЕРБ - Сливен

01 ноември 2021 17:13, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 2 години, брой четения: 838
-------

Откъси от стихотворения на автори родени или свързани със Сливен, могат да се видят от днес на главната алея в Градската градина. Инициативата „Алеята на сливенската поезия“ е на ЖЕНИ ГЕРБ и е посветена на Деня на народните будители. Кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ/СДС дадоха старт на обособяването на пространството.

Куплетите са от творби на Елисавета Багряна, Дамян Дамянов, Станка Пенчева, Надя Неделина, Павел Веснаков и други.

„Първи ноември е осветен от ярки образи, върху които се гради днешната ни култура и образование. По тези земи са родени Софроний Врачански, Петър Берон, Георги Раковски, Неофит Бозвели, Захарий Стоянов и много, много други. Като техни наследници сме длъжни да пазим богатото културно – историческо наследство, което са ни завещали“, заяви Десислава Танева, водач на листата на ГЕРБ/СДС. Според нея съвременните будители са тези, които пазят и доразвиват делото на съзидателите на българската духовност, които с ума, сърцето и съвестта си съхраняват българската историческа памет и национално самочувствие.

„Идеята на „Алеята на сливенската поезия“ е да провокира младите да се гордеят с корените и историята си, да четат и да познават българското творчество. Днешният празник съхранява националното ни самочувствие и ни задължава да мислим за бъдещето на България“, каза педагогът Милена Гочева, кандидат за народен представител от листата с номер 32.

Мястото в Градската градина е избрано не случайно. Там ежедневно преминават стотици сливналии. Паркът е предпочитан за срещи и разговори от младите хора.

 

Цялото събитие е достъпно тук –

 

Снимки

-----------------