Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Дебютният сингъл на РИА оглави музикалните класации

11 ноември 2021 14:38, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 седмици, брой четения: 169
РИА

РИА и „Нашата мечта“ са под №1 в най-престижните класации за българска музика. Вече четвърта поредна седмица дебютният сингъл на младата изпълнителка заема челната позиция в БНР Топ 20 – класацията, определена от вота на музикалните редактори и слушателите на БНР. Два месеца след официалното си представяне, песента бе обявена за най-излъчвана и достигна върховата позиция в Нашите 10 – класацията, базирана на брой ротации по БГ Радио.

„Дебютният ми сингъл „Нашата мечта“ покорява върховете на класациите! Благодаря на всички, които ме подкрепят! Продължавайте да мечтаете с мен!“ споделя РИА. В „Нашата мечта“ тя сама изпълнява вокалните и голяма част от инструменталните партии. Текстът е създаден по стихотворението на Rio Bravo "Щастливо изпепелена". Записите са осъществени от Искрен Искренов в студио „Винил“. Видеото е заснето на Картинг Писта „Красна Поляна“ от творческия тандем Васил Стефанов/Стефка Николова. Стилист е Димитрина Иванова. В клипа участват музиканти от групите 58 Degrees, Nonsense и приятели.

РИА е артистичен псевдоним на Мария Мирославова. Родена е в София. Свири на пиано и посещава уроци по солфеж от петгодишна възраст. До седми клас учи в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ със специалност пиано и втори инструмент класическа китара, след което завършва с отличие Софийската математическа гимназия и продължава образованието си с „Компютърна анимация и визуални ефекти“ в Манчестър.

Първите си стъпки в популярната музика РИА прави в гимназията, с изпълнения за китара и глас. Няколко години се изявява като вокал на група LIFT, с които изнася трибюти на Red Hot Chili Peppers и Beatles. По-късно създава с приятели групата 58 Degrees. През последните години пише стихове и музика, създава и изпълнява свои песни. Предстои ѝ творчески процес по създаването на втори сингъл.

Снимки

РИАСнимка: Лилия Йотова