Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев отличи посмъртно инж. Ангел Ангелов за приноса му към Сливен

16 ноември 2021 12:50, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 534
Plaket

Почетен знак на град Сливен – плакет, посмъртно, връчи днес кметът Стефан Радев на съпругата на покойния инж. Ангел Ангелов - дългогодишен председател на Съвета на директорите на Топлофикация – Сливен. Вложените през годините усилия на инж. Ангелов доведоха до възраждането и стабилизирането на дейността на дружеството, което имаше огромен социален ефект за сливенската общност.

Кметът изказа най-искрени съболезнования за загубата, като подчерта, че инж. Ангелов е бил истински професионалист в енергийната сфера, пример за мъдрост, за човечност и доброта. Той е и един от носителите през годините на наградата „Добри Желязков“ на Община Сливен.

„Нека отдадем почит на един голям български енергетик, човек с особени заслуги към нашия град. Въпреки че не е родом от Сливен, професионалният му път е свързан с нашия град“, заяви още кметът Радев.

От името на цялото семейство съпругата на инж. Ангелов, Милена Ангелова, благодари за отличието и високата оценка на дейността на покойния й съпруг.

„Въпреки, че животът ни протече в друг град, той милееше за жителите на Сливен и работеше неуморно за развитието и модернизацията на дружеството. По душа беше неуморим, енергичен, целеустремен иноватор, какъвто и ще го помним“, допълни тя.

На днешната среща присъства и настоящият директор на дружеството инж. Павлин Костов, който от името на целия колектив заяви, че загубата е тежка и непрежалима.

 

Снимки

PlaketPlaket