Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Жители на ямболски села са в протестна готовност заради проблеми с тока

23 ноември 2021 18:29, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 5 дни, брой четения: 95
Ямбол

"Жителите на четири ямболски села са в протестна готовност за блокади на пътища заради проблеми с електрозахранването. Причината са честите и внезапни спирания на тока в Безмер, Дражево, Кабиле и Хаджидимитрово. Десетки сигнали за изгорели електроуреди са подадени в кметствата на селата", съобщи кметът на Безмер Росен Русев.

По думите му, въпреки многобройните сигнали от него и колегите му до ЕВН "Електроразпределение Юг", както и протестните подписки от местното население, проблемът продължава от години.

"Потърпевши от токовите удари са домакинства с над 3000 души и десетки фирми с производствена дейност в региона. Онлайн обучението на децата също е затруднено", каза кметът на Безмер.

"Предстои проблемът отново да бъде обсъден между ръководствата на електроразпределителното дружество и община Тунджа. Проведени до момента са редица срещи и разговори, но взетите мерки са без траен резултат", каза по темата кметът на общината Георги Георгиев.

Преди три месеца подобна среща свика и областният управител на Ямбол Георги Чалъков. От дружеството тогава признаха, че през август в региона е имало необичайно много изключвания на тока.

Причината за това били мигриращите ята птици, които кацат по електропроводите. Допълнителна изолация на жиците и нови източници на захранване бяха сред набелязаните мерки.

Източник: БТА
Снимка: Станимир Петков