Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Криминална хроника Сливен - 25.11.2021 г.

25 ноември 2021 11:55, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 152
Полиция Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН: За времето от 06:00 часа на 24.11.2021 г. до 06:00 часа на 25.11.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 56 проверки на обекти и лица. Няма установени нарушения.

Котел: Близо 2 килограма канабис са иззели полицейски служители от участък „Градец“ към РУ-Котел при специализирана операция. На 24 ноември е извършена проверка на 20-годишен мъж от село Градец. В дома му, разпределени в различни опаковки, са намерени и иззети около 1,700 кг. изсушена листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. Наркотичното вещество е иззето. Мъжът е отведен в РУ-Котел и с полицейска мярка е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Специализирана операция по противодействие на закононарушенията, свързани с горските, дивечовите и рибните ресурси и ползването и експлоатацията на горите е проведена на територията, обслужвана от участък „Градец“, съвместно със служители на ДГС-Котел. На 23 ноември са извършени проверки на дърводобивни отдели, намираши се на територията на село Градец- не са установени нарушения. В частен дом в селото, обитаван от мъж на 41 години са намерени около 4 кубика дърва за огрев без необходимата контролна горска марка. По случая са съставени 2 акта по Закона за горите от служители на ДГС.

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Сливен. На 24 ноември е започнато досъдебно производство за притежание на наркотици. При проверка на 19-годишно момче от град Сливен са намерени и иззети 2 топчета станиол, съдържащи суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. Момчета е отведено в РУ-Сливен и задържано за 24 часа с полицейска мярка.

Фалшив регистрационен талон е иззет от служители в служба „Регистрация на МПС“ към сектор „Пътна полиция“ в Сливен на 24 ноември. Фалшивият документ е използван за регистрация на автомобил, внесен от Нидерландия. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24 ноември в 12:14 часа е получен сигнал за настъпило пътно произшествие на автомагистрала „Тракия“. Инцидентът е станал в района на км. 260,5, в посока град Бургас, с лек автомобил -"Sang Yong", управляван от жена на 42 години. След загуба на управление автомобилът е излязъл от пътното платно и се е ударил в неподвижно препятствие. Жената е пътувала сама. Тя е транспортирана до болнично заведение в град Сливен, където по-късно е починала. По случая е образувано досъдебно производство.

Нова Загора: На 24 ноември в РУ-Нова Загора е образувано досъдебно производство за управление на лек автомобил „БМВ“ със служебно прекратена регистрация. Проверката е извършена на кръстовище в град Нова Загора. Автомобилът е управляван от водач на 24 години от същия град.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 5 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в отпадъци и сухи треви в селата Тополчане и Дядово.

Оказана е техническа помощ при два пътни инцидента- на АМ „Тракия“ и път ІІ-66.

ОД-МВР-Сливен
Снимка: Станимир Петков