Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Криминална хроника Сливен - 29.11.2021 г.

29 ноември 2021 20:26, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 183
Полиция Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН: За времето от 06:00 часа на 26.11.2021 г. до 06:00 часа на 29.11.2021 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. В дните от 26 до 29 ноември са извършени 117 проверки на обекти и лица. Съставени са 3 акта.

Сливен: 42-годишен мъж е хванат да управлява трактор след употреба на алкохол над 1,2 промила. Проверката е извършена от нощния патрулен екип на участък „Петолъчка“ в село Горно Александрово. В 23,10 часа на 27 ноември е спрян за проверка колесен трактор, управляван от 42-годишен мъж от град Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положи резултат над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство.

Водач с алкохол близо 3 промила е установен от полицейски екип в град Сливен. Проверката е извършена на 26 ноември в 23,55 часа на ул.“Хан Крум“. Спрян е лек автомобил „Нисан“, управляван от водач на 43 години от град Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат – около 3 промила. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

Нова Загора: 27-годишен водач на лек автомобил „Форд Галакси“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 29 ноември в 00:43 часа на ул. „Патриарх Евтимий“ в град Нова Загора. Водачът е от село Кортен, задържан е с полицейска мярка за срок от 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

Взломна кражба от хранителен магазин разследват служители на РУ-Нова Загора. Сигналът е получен на 26 ноември в 21:00 часа от частна охранителна фирма за взлом в търговски обект в град Нова Загора. На място е установена кражба на цигари от различни марки и малка сума оборотни пари. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

Твърдица: На 27 ноември, около 15:30 часа, от телефон 112 е получено съобщение от

горски служител на ''ЮИДП'' –Сливен, който е констатирал данни за бракониерски лов, при проверка на ловци в землището на град Твърдица. По подозрение за незаконен лов на диво животно- сръндак, са задържани двама мъже на 51 и 29 години от град Твърдица. По случая работят криминалисти и разследващи полицаи от РУ-Твърдица. Образувано е досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 10 сигнала за произшествия в дните от 26 до 29 ноември. Своевременно са ликвидирани 6 пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети – град Сливен, Твърдица и село Сборище. Оказана е техническа помощ при две пътни произшествия без пострадали от екипи на РСПБЗН-Котел. Оказано е съдействие на екип на ЦСМП-Сливен са пренасяне на болен от жилището му в град Сливен до линейката.

Неправилно боравене с отоплителен уред е причината за възникване на пожар в гараж, в сливенския квартал „Клуцохор“. Сигналът е получен в 15:16 часа на 26 ноември, произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма.

Гаражът е собственост на 48-годишен мъж от град Сливен, пригоден за живеене. Синът на собственика и негови приятели са направили опит да запазят печка на твърдо гориво със спирт, като подпалват мебелите. Унищожени са бяла и черна техника, мебели, дрехи, лични документи, велосипед и термоизолация.

ОД-МВР-Сливен
Снимка: Станимир Петков