Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Учениците от Нова Загора, които се завърнаха болни от чужбина, са в добро състояние

02 декември 2021 15:41,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 364
covid

Учениците от Нова Загора, които се разболяха от COVID-19 при пребиваване в Испания, са в добро здравословно състояние и излизат от назначената им карантина за провеждане на лечение, съобщиха от Областния кризисен щаб по данни на РЗИ. Положителни резултати от проведените преди и след завръщането им в страната изследвания дадоха осем деца и една от ръководителките им. Други заболели не са диагностицирани в групата от общо 31 ученици и четирима ръководители от Професионалната гимназия по техника и технологии, които бяха в Севиля по програма „Еразъм +“ от края на октомври до средата на ноември.

През последното денонощие в област Сливен са регистрирани 30 нови болни. Сред тях е и един ученик от Нова Загора, в онлайн обучение. Той не е имал контакти със съучениците си и не се налага карантиниране на класа.

46 души са излекувани.

За съжаление, починаха двама неимунизирани пациенти на възраст 78 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

69 214 са приложените дози ваксини от началото на кампанията в областта, като 496 са поставени през изминалото денонощие. Лицата със завършен имунизационен статус са 37 703.

Всеки желаещ да се предпази може да направи това в удобно за него време в разкритите ваксинационни пунктове в Сливен и Нова Загора, както и в мобилните кабинети в областния град.