Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Час по българска литература в Регионална библиотека "Сава Доброплодни"

14 декември 2021 15:24, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди 2 години, брой четения: 649
Час по българска литература в Регионална библиотека "Сава Доброплодни"

Час по българска литература в Регионална библиотека "Сава Доброплодни" - една инициатива по Националната програма "Библиотеките като съвременна образователна среда"

 

Човешките добродетели, представени в разказа "Една българка" от Иван Вазов, беше темата на проведения час по литература в читалнята на Регионалната библиотека с учител Жанета Цанкова. Учениците от 7 клас изслушаха художествен прочит на разказа, а специалистите от библиотеката ни показаха първото му издание. Беше представена и презентация по разказа, както и творческата история и тълкуванията на заглавието "Една българка". Специално за часа по литература беше подготвена малка изложба с част от книгите на Иван Вазов от фондовете на библиотеката. Учениците направиха и екскурзия в различните отдели и се запознаха със специализираната литература по спорт.

Снимки

Час по българска литература в Регионална библиотека "Сава Доброплодни"Час по българска литература в Регионална библиотека "Сава Доброплодни"Час по българска литература в Регионална библиотека "Сава Доброплодни"Час по българска литература в Регионална библиотека "Сава Доброплодни"Час по българска литература в Регионална библиотека "Сава Доброплодни"Час по българска литература в Регионална библиотека "Сава Доброплодни"Час по българска литература в Регионална библиотека "Сава Доброплодни"Час по българска литература в Регионална библиотека "Сава Доброплодни"