Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Колективни детски игри и социализация

22 декември 2021 12:19, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 2 години, брой четения: 1310
Колективни детски игри и социализация

След навършване на една определена възраст детският лагер е подходящото място, където децата заедно със свои връстници да придобият нови знания и умения. На чист въздух сред природата те се забавляват, докато опознават света и се усъвършенстват.

 

Езиковият детски лагер е все по-желано място за отдих на малките палавници през лятната ваканция. Там децата се социализират по-лесно, а и родителите успяват да ги откъснат от електронните устройства вкъщи, за да ги заменят с колективни детски игри и допълнителни часове по чужд език.

 

Лагерът определено е приятно място за неповторими емоции, но ползите му не се изчерпват само с това. Детските психолози са категорични, че в подобна среда мачуганите израстват емоционално, психически, а не на последно място е добре за физическото им развитие да са ангажирани с повече движение навън.

 

Въпросът, който тормози повечето родители е, коя е най-подходящата възраст да запишат своя наследник на първото му зелено училище. Лагерните занимания могат да започват от предучилищна възраст, ако мъникът е достатъчно самостоятелен да се облича и храни сам, както и да не се страхува да бъде отделен за няколко дни от семейната среда.

 

Другият основен проблем пред майките и татковци е, къде да изпратят детето, за да са спокойни за неговото здраве и безопасност. Добър ориентир винаги са отзивите за конкретния лагер, неговото местоположение и условията, които предлага.

 

В България лидер в детското лагеруване е Международният езиков лагер, който се организира в Банско. Лъки Кидс е утвърдило се в годините място като най-предпочитано от деца и родители. Достатъчно показателен е фактът, че много от участниците се записват отново в групите, за да изкарат поне още една смяна в лагера.

 

Лъки Кидс съществува от 2012 г. насам и в него се приемат деца от 5 до 14 навършени години. За най-малките / на 5 г. и 6 г./ най-добре е да бъдат с придружител, за да се адаптират по-лесно в новата социална среда. От лагерниците не се изисква определено ниво по английски език, тъй като уроците са съобразени с възможностите на всеки ученик.

 

Участниците в езиковия лагер отсядат в петзвездния комплекс Лъки Банско СПА & Релакс като смените са в рамките на една или две седмици. Апартхотелът разполага с отлични условия за почивка, релакс и обучение. Програмата е съобразена с възрастта, индивидуалните потребности и интереси на малчуганите. В лагера те са под грижите на професионален екип от педагози, аниматори и образователни експерти.

 

В Банско децата са сред уникална природа. Планината позволява да са физически активни и да редуват езиковото обучение с арт и спортни занимания, както и с колективни детски игри. Еко походи, коннна езда, танци, колоездене, плуване са само част от емоциите, които очакват малките палавници в лагера.

 

 

Игрите са начин за усъвършенстване на децата, за придобиване на социални умения и изграждане на характера. Те са възможност за разкриване на техните таланти и способности. Докато играят те също подобряват комуникационните си умения по английски език, научават нова лексика и подобряват граматиката си. Докато се забавляват по-лесно се отпускат да общуват с останалите деца и не са затормозени от притеснението, че ще са непременно оценявани или критикувани за своите грешки.

 

Самото чуждоезиково обучение се редува със спорт и игри. Часовете се провеждат в технически обезпечените зали на хотелския комплекс, а родителите могат своевременно да получават обратна информация за усвоените уроци и реализираните проекти от децата.

 

Разбира се, през лятото лагерът трябва да е място за релакс, за много игри и забавления. Провеждат се разнообразни надпревари, които са не само физически, но и ролеви, конструктивни, езикови. Организират се много състезания между отделни екипи, което също е начин за сплотяване на колектива. Децата се учат на партньорство, взаимопомощ и сътрудничество. Ето защо в лагера много често възникват едни от най-добрите приятелства от детските години, а повечето лагерници пазят незабравими спомени от летата в планината.

 

 

Снимки: luckykids.bg

Снимки

Колективни детски игри и социализацияКолективни детски игри и социализацияКолективни детски игри и социализацияКолективни детски игри и социализацияКолективни детски игри и социализация