Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Протестите срещу зеления сертификат ще продължат, според Цончо Ганев от партия "Възраждане"

12 януари 2022 20:29, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 5 дни, брой четения: 92
Протест

Протестите срещу зеления сертификат ще продължат и ще са много по-интензивни, каза Цончо Ганев от партия "Възраждане" пред протестиращите след края на срещата с министъра на здравеопазването Асена Сербезова. Министър Сербезова разговаря с трима от протестиращите - Цончо Ганев, Георги Тодоров и Пламен Пасков.

Ганев обясни на протестиращите, че по време на срещата те са предложили да се създаде работна група, която да бъде съставена от експерти, които от медицинска гледна точка да обсъдят дали зеленият сертификат дава резултати. На срещата беше коментирана статистиката, недоверието, начините на тестване, съмненията в тестовете, но не бяха дадени конкретни отговори и затова призовахме да се направи работна група, добави той. Настояваме тя да бъде сформирана и до две седмици да излезе с конкретни решения, каза още Ганев. Получихме отговор, че зеленият сертификат няма да бъде отменен, добави Ганев.

Няма да се откажем от протестите. Призоваваме да се спазва редът, но има хора, които нямат вече доверие на тези мерки и няма как да контролираме всички, каза той в отговор на въпрос дали протестите ще бъдат мирни. Разделението на обществото ни е в резултат на провежданата в последните две години политика. Премиерът да свика такава работна група, настоя още Ганев.

Източник: БТА