Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Българският премиер Кирил Петков: Зеленият сертификат няма да бъде премахнат

12 януари 2022 20:42, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 5 дни, брой четения: 438
Кирил Петков

„Много съжалявам, че в момента съм под карантина, иначе щях да бъда на протеста, за да говоря с протестиращите. Това каза премиерът Кирил Петков в интервю за БНР.

"Като цяло уважавам формата на протест, защото това е начин да не се съгласяваш с нечия политика, въпросът е, че тази форма на протест не наранява хората както от протестиращите, така и от невинните органи на реда. Съжалявам, че има няколко ранени."

Премиерът съобщи за БНР, че в петък, когато му изтича карантината, кани на разговор 10 представители на протестиращите:

„Темата, която трябва да обсъдим, не е нищо повече от това дали има по-конструктивни мерки и протестиращите могат да дадат идеи, за да овладеем следващата вълна Covid и да увеличим ваксинацията, което за мен е основен начин за преодоляване на следващата криза. За съжаление, за съжаление. , тази криза идва с тревожна скорост. Това, което бих ги помолил, е просто да изчакат до петък."

„Това, което мисля, че може да се направи, е да има работна група. След като ми изтече карантината, имам бустер доза, щях да седна да говоря с тези хора и да изработя нов модел“, каза премиерът Петков.

Петков обясни, че мерките на правителството оттук нататък ще се определят от способността на болниците да приемат пациенти и броя на леглата за интензивно лечение в здравната система.

Премиерът беше категоричен, че зеленият сертификат няма да бъде отнет, но изрази опасения, че болниците няма да имат капацитет да посрещнат повече хора, заразени с Covid-19.

Той каза, че ако повече от 80% от леглата за интензивно лечение са заети, ще трябва да се вземат допълнителни мерки.

Петков добави, че приоритет на правителството е студентите да учат лично, но няма да се правят компромиси със здравето на хората:

„Фазите са 50%, 60%, 70% и 80% от интензивните легла. Сега, когато достигнем 80%, тогава ще дадем едноседмична ваканция, но няма да има дълги онлайн проучвания, защото резултатите показват, че онлайн обучението не дава добри резултати, на които някога сме се надявали."

„Здрав съм, имам три дози и работя от сутрин до вечер. Искам да покажа новия модел, преди да дойде новата вълна Covid“, каза премиерът, който е под карантина след участие в заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, където председателят на парламента Никола Минчев се оказа положителен за Covid-19./БНР

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: GIS